vineri, 3 decembrie 2010

Budica Ardeleneasca de Cartofi

Budica Ardeleneasca de Cartofi

Ingrediente:

120 g unt
4 oua
1 paharel smantana
50 g cascaval ras
500 g cartofi
300 g carne de porc sau vita
1 lingura untura sau de ulei
sare
piper.

Budica Ardeleneasca de Cartofi si carne este una dintre cele mai gustoase retete din zona Muresului. Este usor de prepararat si se poate prepara si cu carne de miel, oaie sau piept de pasare. Untul se freaca spuma intr-un castron adaugand pe rand galbenusurile, smantana, cascavalul, cartofii fierti fara coaja si trecuti prin sita, sarea necesara, albusurile batute spuma. Carnea taiata in bucati se inabusa in untura sau ulei si cand este moale, se trece prin masina de tocat. Forma se unge bine cu unt si se presara cu pesmet; se pune un rand de cartofi si peste acesta unul de carne, continuandu-se in acest fel. Ultimul strat trebuie sa fie de cartofi. Se fierbe in baia marina 35-40 de minute. Budinca se serveste presarata cu cascaval ras si sos de rosii. Se orneaza cu frunze de patrunjel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu