Ciorba de Burta in Ardeal se prepara cam in 30 de minute si are o dificultate medie.
Ingrediente:
1kg. burta de vaca,
200g.morcovi,
40ml.otet,
2 oua,
40g.sare,
50g. usturoi,
1 kg. oase de vaca,
200g. ceapa,
100g. telina,
50g. hrean,
40g. leustean,
2 g. piper boabe
Ciorba ardeleneasca de burta este o delicatesa pentru turistii penisunilor din Transilvania pe timul vacantelor de iarna. Oasele spalate si sparte, impreuna cu burta curatata si spalata bine, se pun la fiert in 2 litri de apa rece. Se ia spuma, se adauga sarea, piperul boabe si zarzavatul curatat si spalat. Se lasa sa fiarba la foc incet 5 ore, avand grija ca oala sa fie bine acoperita. Se ia oala de pe foc, se strecoara zeama, iar burta se taie in fasii de 1 cm. latime, care se introduc din nou in zeama. Se pune oala pe foc si se lasa sa dea cateva clocote. Se drege ciorba, la sfarsit, cu ouale batute si se serveste cu otetul ramas, cu usturoi pisat sau hrean ras. Se presara leustean tocat deasupra si se serveste cu ardei iute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu