vineri, 3 decembrie 2010

Pateu de Carne

Ingrediente:

1 kg carne de porc macinata,
2 oua crude,
3 oua fierte tari,
2 chifle,
lapte, 4 lingurite de ulei,
1 lingurita de ceapa rosie razuita,
pesmet, sare, piper macinat.


Chiflele se inmoaie in lapte, se storc si se faramiteaza, se amesteca cu carnea, ouale crude si cu ceapa prajita intr-o lingura de ulei si se condimenteaza cu sare si piper. Se unge o tava, se asaza jumatate din cantitatea de carne, iar pe mijloc in lungime se pun ouale fierte tari si curatate, se acopera cu carnea ramasa si cu mainile umezite se formeaza din ea o franzela lunguiata. O alta varianta la fel de interesanta a chiftelelor ardelenesti este cea din Ungaria.
Se iau 500 g carne de porc, 1 lingura de ulei, 1 ceapa rosie, 100 g unt, sare, piper macinat, 1 lingurita de boia, mustar. Se prajeste ceapa tocata marunt in ulei, sub capac, se presara boia si se prepara tocanita din carnea taiata cuburi. Cand s-a inmuiat se macina de doua ori, se amesteca in ea untul, cu furculita, se condimenteaza cu mustar, sare si piper si se freaca pana cand devine spumoasa. Se tapeteaza o forma cu o folie de aluminiu umezita, se asaza carnea bine presata, se acopera cu folie de aluminiu si se raceste bine. inainte de servire, se toarna din forma, se indeparteaza folia de aluminiu, se egaleaza suprafata cu mainile umezite, se taie in felii subtiri si se orneaza cu castraveti murati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu