vineri, 3 decembrie 2010

Piept de Pui cu Mazarica

Piept de Pui cu Mazarica, se prepara usor un aproximativ o ora.

Ingrediente:

4 piepti de pui
1 kg mazare
1 ceapa rosie
1 legatura marar
1 cutie rosii tocate in sos de rosii Pomodorre
sare
piper proaspat macinat
marar uscat
menta uscata 


Pieptul de pui cu mazare ardeleneasca. Trebuie sa spalam bine pieptul de pui il taiem in cubulete. Punem intr-o craticioara 2 linguri de ulei din samburi de struguri si dupa ce s-a incins punem bucatalele de piept si le calim putin, amestecand incontinuu ca sa nu se prinda. Intotdeauna, carnea de pui isi lasa zeama,de aceea punem si o ceapa rosie sa se caleasca un pic impreuna cu carnea. Mentionez ca se amesteca in mancare incontinuu ca sa nu se prinda, de aceea o tin intre 5 - 7 minute, carnea la fript cu ceapa. Dupa ce s-a prajit puiul punem si mazarea le mai lasam 10 minute pe foc dupa care le bagam la cuptor pentru 60 de minute. Inainte de a inchide focul la cuptor, cu 10 minute, scoatem craticioara si punem si cutia de rosii tocate in sos peste mazare si mai lasam focul aprins inca 10 minute.Mentionez ca de cate ori pun 1 cutie de rosii in suc de rosii o incalzesc separat, nu o pun direct in cratita,ca sa nu intareasca mazarea. Cand consideram ca este gata (fiecare trebuie sa guste din mancare ca sa-si dea seama cat trebuie sa mai stea in cuptor), inchidem focul si o lasam sa se raceasca in cuptor. Pofta buna la piept de pui cu mazare !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu