vineri, 3 decembrie 2010
Chiftele Ardelenesti
1,5 kg carne
Chiftele ardelenesti, usor picante si bune de te lingi pe degete. Chiftelele sunt un aperitiv care nu poate lipsi de la masa. Le puteti servi si la micul dejun, si le puteti pune la pachet pentru servici sau scoala. Pentru a prepara chiftele putem folosi carne de porc sau porc amestecat cu pui, eventual carne de vaca. Se toaca ceapa si se caleste un pic in ulei. Primavara se poate folosi ceapa si usturoi verde, chiftelele vor iesi mult mai gustoase! Se da prin masina de tocat: ceapa calita, cartofii, carnea, usturoiul si in sfarsit painea inmuiata in apa si stoarsa bine. Se amesteca in compozitie mararul si patrunjelul tocat, sare, piper, morcovul ras si condimentele pentru chiftelute. Din amestecul de chiftele se formeaza cu mainile umezite in apa chiftele, se dau prin faina si se prajesc in ulei. Chiftelele se prajesc pana cand capata culoarea aurie. Pentru chiftele gustoase, folositi multa verdeata proaspata, le va da un gust foarte bun.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu