Ingrediente
-500g carne porc
-500g cartofi
-200g untura
-3 rosii(sau 300g rosii in bulion)
-1 morcov
-1 ardei
-un litru apa
-1/2 pastarnac
-1/2 telina radacina
-4 cepe
-10 graunti usturoi
-sare
-boia
-piper
-busuioc
-o lingurita zahar
-smantana
-patrunjel
-500g cartofi
-200g untura
-3 rosii(sau 300g rosii in bulion)
-1 morcov
-1 ardei
-un litru apa
-1/2 pastarnac
-1/2 telina radacina
-4 cepe
-10 graunti usturoi
-sare
-boia
-piper
-busuioc
-o lingurita zahar
-smantana
-patrunjel
Gulasul de Targul Mures este mult mai gustos daca se foloseste carne de porc mai grasa sau impanata cu sunca, iar aceasta sa fie prajita in untura in loc de ulei pentru ai da un gust mai intens si o savoare mai placuta. Se taie carnea bucatele mai mici, se curata legumele si se taie marunt, morcovul se da pe razatoare, usturoiul trebuie pisat, iar restu taiate marunt. Intr-o cratita se pune untura, dupa ce aceasta sa incins se adauga carnea care se prajeste pana capata o culoare placuta, o culoare spre aramiu. Dupa ce sa prajit carnea se scoate si in untura se introduce ceapa, care se caleste pana cand capata o cupoare frumoasa, cand aceasta este gata se adauga usturoiul, carnea, morcovul, ardeiul, telina, rosiile, pastarnacul si condimentele. Se acopera cu apa si se lasa la foc mic pana cand carnea este aproape fiarta. Cand carnea este aproape fiarta se adauga cartofii si se mai pune apa daca este nevoie. Se lasa sa fiarba in continuare la foc mic pana cand cartofii sunt fierti, dar se incearca cu o furculita sa nu se sparga. Se serveste cu smantana si patrunjel.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu