vineri, 3 decembrie 2010

Ciorba cu Afumatura

Ciorba cu Afumatura

Toata lumea prefara in sezonul rece o ciorba de afumatura cu un gust de neegalat dupa o zi de munca. Puteti transforma carnea afumata de porc intr-o delicatesa care sa va lase gura apa, toate acestea cu ajutorul borsului si a tarhonului. Ciolanul afumat se pune la fiert in apa cam 2 ore, pana se inmoaie carnea si se desprinde de pe os. Oasele de porc se pun la fiert impreuna cu ceapa curatata, ardeii grasi taiati in sferturi, telina in bucati si pastrarnacul jumatati. umele se toaca mai marunt, iar carnea de pe ciolan se adauga si ea in oala. Va uram pofta mare la ciorba ardeleneasca cu afumatura.

1 ciolan de porc afumat
2 oase de porc
2 cepe mari
2 ardei grasi (rosu si galben)
1 telina
1 pastarnac
1 morcov
250 ml bors
sare, piper, tarhon, patrunjel

Daca doriti ceva special ciorba se poate "drege" si cu un ou batut "zdrente".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu